Trippon Norbert: Elindult az igényfelmérés az ingyenes esővízgyűjtőkre és komposztálókra Újpesten!

környezet önkormányzat Újpest

Elindult az igényfelmérés az ingyenes esővízgyűjtőkre és komposztálókra Újpesten. – írja Facebook oldalán Trippon Norbert.

Mától lehet jelentkezni online a www.ujpestivarosgondnoksag.hu/felhivas oldalán keresztül, vagy az Újpesti Napló ma megjelent számában található adatlap postai úton történő visszaküldésével! – olvasható az alpolgármester posztjában. Jeletkezési határidő: 2022.04.30. éjfél.

Mit is kínál pontosan az önkormányzat?

➡️ 300 literes esővízgyűjtőt olyan újpesti lakosoknak, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek, akik ingatlanja rendelkezik külső ereszcsatornával és zárt udvarral.

➡️900 literes komposztáló ládát zárt udvarral rendelkező újpesti lakosoknak, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek.

➡️Balkonkomposztálót olyan újpesti lakosoknak, akik erkélyes ingatlanban élnek. Ez az eszköz újdonság és egyre jobban divatba jön! Remélem, hogy sok erkélyes lakásban élő újpesti fog élni ezzel a lehetőséggel.Az igényfelmérés és az áprilisban tárgyalandó rendeletek elfogadása után kerülhet sor az eszközök kiosztására. – írja Trippon.

„Mert a krumplihéjnak a jövőben a komposztálóban és nem a kukában a helye! Gyűjtsük az esővizet és öntözzünk belőle együtt, minél többet, minél többen!” – zárja sorait az alpolgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük