Mészáros Lőrinc megvett egy repülőteret

közélet

Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozónak március 17-én jegyezték be a Kutas Management Kft. nevű vagyonkezelő cégét, amely a KUTAS ’95 Mezőgazdasági Zrt.-n keresztül tulajdonosa lett a Bihar Airport Kft.-nek.

A Kutas ’95 Zrt. a Biharkeresztesi Állami Gazdaság területén alakult 1995-ben. Gazdálkodási tevékenységét 3.824 hektár, saját tulajdonú területen valósítja meg, ahol korszerű technológiával őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce, napraforgó növényeket termeszt. A betakarított terményt bel-és külföldre egyaránt értékesíti. Területeinek elhelyezkedése északkelet-délnyugat irányú fekvéssel, Biharkeresztestől Csökmőig terjed, egy 30 km hosszú, 5 km széles sáv mentén. A területi központ, amely egyben székhely is, Biharkeresztes, Fekete tanya címen helyezkedik el. – olvasható a Kutas 95 oldalán.

A cég résztulajdonosa a Bihar Airport Kft.-nek, amely Biharkeresztes, 0197/2 hrsz alatti területen IV. osztályú, nem nyilvános repülőteret üzemeltet.

A Beruházó a repülőteret fejleszteni kívánja, melynek keretében a jelenleg füves futópályát szilárd burkolattal látná el. – szerepel a repülőtér fejlesztésének várható környezeti hatásait vizsgáló, 2020-ban készített dokumentumban. A repülőteret alapvetően kis repülőgépek és ultrakönnyű légi járművek használatára tervezték (rekreációs és sportrepülés). A reptér másik tulajdonosa sem akárki, hanem a Bayer Construct Építőipari Zrt.

„A biharkeresztesi repülőtér kialakítását a Bayer Construct és a Kutas 95 Zrt. által 2018-ban létrehozott Bihar Airport nevű cég készítette elő. A munkák előzményeként egy 860 méteres füves leszállópályára már megszerezték az engedélyeket, ugyanakkor a Bihar Airport a pálya lebetonozása mellett döntött, ennek kivitelezése 2019 őszén kezdődött el. A leszállópálya mindössze egy kilométer távolságban fekszik a biharkeresztesi Ipari Parktól, ahol a cégcsoport három üzeme található” – olvasható a Bayer Construct oldalán.

Forrás: 444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük