UPódium néven indul egy új kulturális sorozat Újpesten

kultúra Újpest

Bedő Kata kultúráért, oktatásért és kommunikációért felelős alpolgármester jelentette be Facebook-oldalán, hogy egy “régi álmunk válik valóra áprilistól, amit UPódiumnak neveztünk el. 2022. költészet napjához kapcsolódóan indul el Újpest szívében, az UP Újpesti Rendezvénytéren az irodalmat fókuszba helyező sorozat, az UPódium.

Az UPódium estjein könnyed, beszélgetős formában, színpadi és zenés produkciókkal kiegészülve találkozhatnak népszerű, neves alkotókkal, akik akár írók, akár más művészeti ágak képviselői, minden alkalommal beengedik a nézőket privát alkotói világukba, a dalok, színpadi művek, versek és regények születéséhez. Az UPódium estjein közelebb léphetnek a művészekhez, és az est improvizációin minden alkalommal egyedi élményt kaphatnak a nézők. UPódium – jelen és múlt találkozása egy nagyon új formában – a szavak erejét hangsúlyozva – fogalmazott bejegyzésében Bedő Kata.

Az újpesti Földes László “Hobo” énekes, dalszerző, író, az első zenés irodalmi est vendége. Április 7-én, az UPódium Költészet napi estjén Juhász Anna irodalmárral beszélget és csendülnek fel számára fontos versek és dalok, amik életének meghatározó élményeit adták. Újpest története hosszú évtizedek óta összeforrt az alkotással, a neves újpestiek sorában Berda József és Csaplár Vilmos írók, Farkas Aladár, Pannonhalmi Zsuzsa és Szőnyi István képzőművészek éppúgy szerepelnek, mint egykori híres “tanárok”: Kaffka Margit író mellett 1911-1912 között Babits Mihály költő az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium Venetiáner utcai épületében oktatta a diákokat, élményeit a Kártyavár című regényében meg is írta.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.