Videón látszik, hogyan törték fel az újpesti csomagautomatákat

rendőrség Újpest

Fél év alatt 14 alkalommal követett el bűncselekményt az a két férfi, aki ellen most vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség.

Két férfi csomagautomatákat feszített fel a fővárosban, ahonnan ellopták a maguk által, de álnéven rendelt, átvételre váró műszaki cikkeket. A lopással okozott kár több mint 5 millió forint.

A vád szerint a vádlottak – egy 41 és egy 44 éves férfi – 2021. január és június között, részben közösen, részben önállóan, összesen 14 bűncselekményt követtek el. A férfiak főként csomagkézbesítő automatákból loptak, vagy próbáltak elvinni elektronikai eszközöket úgy, hogy álnéven, általuk kitalált e-mail-címekről rendelték meg azokat. A megrendelt csomagokat tartalmazó fiókokat ezután feltörték.

Olyan eset is volt, hogy a férfiak egy csomagpontként is működő IV. kerületi számítástechnikai üzletbe törtek be, majd onnan az átvételre váró csomagokat lopták el, köztük azokat is, amelyet álnéven ők rendeltek.

Az egyik alkalommal egy XIII. kerületi automatánál a rendelésük szerinti csomagot nem találták meg, ezért a csomagautomata központi részeit rongálták meg, a központi számítógép egységet, a routert, valamint a jeladót eltulajdonították. Ebben az esetben a rongálással csaknem 1,2 millió forint kárt okoztak.

A lopásokkal okozott kár több mint 5 millió forint.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a letartóztatásban lévő két férfit több rendbeli lopás és rongálás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük