Alföldi Róbert kiakadt Orbán Viktor beszédén: Érzéketlenség és embertelenség

közélet kultúra

A színész a közösségi oldalán szólalt fel a magyar miniszterelnök március 15-én elmondott beszéde kapcsán, amely rendkívül felbosszantotta.

A kormányfő szerint a háborús veszély nem csökkenti, hanem növeli, sőt az egekbe emeli a választás tétjét.

Orbán Viktor a március 15-i ünnepségen a budapesti Kossuth téren mondott beszédet a Békemenettel a térre érkező tömeg előtt. Mint arról említést tett, erős Magyarországot szeretnének építeni, ezért támogatják a családokat, csökkentették a rezsit és adóztatták meg a multikat. Továbbá azt is kihangsúlyozta, nem térített el bennünket se a migráció, se a világjárvány, és azt akarják, hogy ez a háborúnál se legyen másképp. 

A magyar miniszterelnök szavai különösen érzékenyen érintették Alföldi Róbertet, akit egyenesen felháborítottak az elhangzottak. A színész a Facebook-oldalán osztott meg egy hosszú bejegyzést, amelyben azt taglalta, mennyire mélységen nem ért egyet Orbánnal. Mint írta, kifejezetten idegesítőnek és fájdalmasnak tartja, hogy akár mindennap írhatna a magyar közéletben előforduló abszurditásokról, ám most elszakadt nála a cérna, mivel elmondása szerint újabb határt léptek át. 

Az, hogy a Miniszterelnök úr ma, az 1848-as forradalom emléknapján, a szabadság napján, a beszédében nem volt képes mondani egy együttérző mondatot a szomszédunkban dúló háború több millió áldozatáról – sőt, sikerült ugyanoda pozicionálni a megtámadott országot az agresszor országgal –, az számomra majdnem felfoghatatlan. – magyarázta Alföldi, aki azt is hozzátette, ez nem politizálás vagy épp Oroszországhoz való dörgölőzés, hanem „felháborító érzéketlenség és embertelenség”. Kifejtette azt is, hogy a valódi demokráciában ez elég lenne ahhoz, hogy az adott politikus végül lemondása kényszerüljön, ám Orbán Viktor esetében pont az ellenkezője történt, ünnepelték és tapsolták. 

Magyar honfitársaim, minek tapsoltunk? Ennek? Ez a magyar út? – vonta kérdőre a magyarokat a színész, aki a gyermekvédelmi törvényről is említést tett. 

Bezzeg a hazug, álságos gyermekvédelmi törvény, ami semmi más, mint a nem heteroszexuális emberek elleni hergelés, az fontos volt. Még a háborúnál is fontosabb. Mint a rezsicsökkentés – fejtette ki Alföldi, továbbá azzal kapcsolatban is kifejezte aggályát, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkipásztora azt állította, a háborúról a homoszexuálisok tehetnek, mivel ők rontották meg ennyire a világot, hogy háború tört ki. 

Nem hiszem el… de tényleg nem… – fakadt ki Alföldi közösségi oldalán.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük