Kétszer is ugyanabba az újpesti hotelbe vezetett a besurranó útja

Budapest rendőrség Újpest

A gyanú szerint az 52 éves férfi néhány hónap különbséggel tört be ugyanabba a IV. kerületi hotelbe; több mint hárommillió forint értékben lopott.

Police.hu beszámolja szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága egy február 6-án este történt lopás miatt indított eljárást. A bűnügy során valaki betört egy IV. kerületi hotelbe, ahol két szobába jutott be, miután az erkélyajtókat befeszítette. Az egyikből egy pénzzel, okmányokkal és különféle értéktárgyakkal teli széfet, míg a másikból táskát és műszaki cikkeket lopott el.

A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, és kiderítették azt is, hogy a férfi egy 2021. december 31-én történt betöréshez is köthető, amit szintén ebben a hotelben követtek el. A két eset során a betörő több mint hárommillió forint értékben lopott pénzt és értéktárgyakat.

A budapesti rendőrök az 52 éves B. Lajost 2022. február 7-én Budapest XXI. kerületében elfogták, majd az újpesti rendőrkapitányságra előállították.

Az újpesti nyomozók B. Lajost kétrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte, valamint elmondta, hogy az ellopott széfet és az abban lévő okmányokat a hotel melletti erdős területen hagyta. A házkutatás során a rendőrök megtalálták a sértettek értéktárgyait, amelyeket még február 7-én visszaadtak a tulajdonosaiknak.​

Forrás: Infostart

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük