Déri Tibor: Újpesten minden nevelési és oktatási intézményben lesz anafilaxiás sokk elleni, életmentő adrenalin injekció

egészség önkormányzat

“Azt követően, hogy allergiás reakció miatt tragikusan elvesztettünk egy újpesti kisgyereket, másfél hete egy munkacsoport felállítását kezdeményeztem. Ide allergológust (dr. Csáki Csilla), érintett szülőt (Janklovics Natasa), a kerületi bölcsődék és óvodák képviselőit (Palatinus Ildikó, Kocsis Ildikó, Adamik Melinda), valamint az állami iskolákat fenntartó tankerületi központot (Kapa-Takács Erika) is meghívtam. E testület ma tanácskozott. Mindenki eljött, köszönöm nekik!” – írja Facebook oldalán Déri Tibor.

A polgármester bejegyzéséből az is kiderült, hogy a nevelők, tanárok azt szeretnék, hogy képzést kapjanak az életmentő injekció használatáról, valamint szükségük van kellő ismeretekre, hogy felismerjék a beavatkozást igénylő eseteket.

Ezek fényében az önkormányzat intézmények dolgozóinak képzéseket szervez, a szülőket pedig fokozott együttműködésre kéri. Emellett nemsokára megkapják azokat az űrlapokat, amiket ha kitöltenek, jobban rálátunk az érintett gyerekekre.

“Múlt heti felhívásom után az Újpesti Szakrendelő sem tétlenkedett: azonnal megtörtént a kapcsolatfelvétel az adrenalin injekciók forgalmazójával, sőt, a gyártójával is. Az eszköz jelenleg hiánycikk; hiszen nem mi vagyunk az egyetlen önkormányzat, amely a tragédia után azonnal lépett. Ettől függetlenül mire ez a hét elindult, már leadtuk a rendelést 100 darab autoinjektorra.Ebből kap minden nevelési-oktatási intézmény a kerületben, függetlenül attól, hogy önkormányzati, állami, egyházi, alapítványi vagy magánfenntartásban működik.Pár hét, és megérkezik a szállítmány. Ahogy lepakoltuk a kocsiról, 80 darabot azonnal ki is osztunk az intézményeknek.” – fogalmaz Déri Tibor.

Majd hozzátette: “Egyeztettem Hajdú Károly ezredes úrral, kerületünk rendőrkapitányával is. Sokszor a rendőrök a leggyorsabbak. Ők is kapnak az életmentő eszközből, nekik is tartunk képzést. Ha kell, ők fognak segíteni.”

“Köszönöm mindenkinek a segítségét, valamint a széles körű és példaadó együttműködést!” – zárja sorait a polgármester.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük