MARAD DUCHATELET? KISZÁLLTAK AZ ÚJPEST FOCICSAPATÁNAK VEVŐJELÖLTJEI

sport Újpest

Alig egy hónapja még arról szóltak a hírek, hogy jönnek a megmentők, végre felemelik a méltatlan helyzetben lévő, a kiesés elől menekülő Újpestet. Azóta csend volt, most pedig a Blikk meglepő információ birtokába jutott: a korábban a vételről nyilatkozó üzletemberek neve eltűnt abból a cégből, amely átvenné a lila-fehér focicsapatot.

Decemberben derült ki, hogy Cseke István és Németh János tárgyal a belga üzletemberrel. Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő és Újpest-szurkoló azt mondta, soha nem álltak annyira közel az üzlet nyélbe ütéséhez, mint akkor, a vevőjelöltek még közleményt is kiadtak.

„Ezúton tájékoztatjuk a futballszerető, az Újpestért különösen aggódó közvéleményt arról, hogy a szándékunk az Újpest megvétele irányában töretlen, továbbra is maximálisan elkötelezettek vagyunk a futball kft. átvétele és üzemeltetése iránt” – írták akkor.

Volt aki szerint az is az üzlet megkötésére utalt, hogy a belga már nem akart költeni a klubra, így a nem túlságosan ismert, másfél éve munkanélküli szerb Milos Kruscsicsot szerződtette januárban az NB I-es csapat kispadjára.

A lap információja szerint a vevőjelöltek által képviselt cég átalakult. Cseke és Németh viszont eltűnt a SGF Silu Global Fund Holding Zrt. tulajdonosai közül. A cégbírósági adatok szerint a korábbi vezérigazgató és a cégvezető „egyéb elfoglaltságaira hivatkozva” lemondott.

Májusban még 50-50 százalékban az övék volt a vállalkozás, majd december elején kisebbségi tulajdonosként megjelent az egykori újpesti kedvenc, Kovács Zoltán. Ő állítólag ahhoz kellhetett, hogy olajozottabban menjenek a tárgyalások az eladásról.

A Nemzeti Cégtár adatai szerint Kovács – aki nem kívánt nyilatkozni – most már vezérigazgató, a zrt. összesen 50 darab részvényéből a korábbi 6 helyett 23-at birtokol, mellette a győri Császár Lászlónak (akinek a neve egy pénzügyi közvetítő cégben bukkan fel) van szintén 23 részvénye, a fennmaradó 4 darab tulajdonosa pedig Oláh János Róbert szombathelyi lakos.

“Legyünk realisták, ha a komoly anyagi háttér valóban meglenne, akkor a tulajdonosváltás már több mint hat hónapja megtörtént volna.” – mondta az Nso.hu-nak Roderick Duchatelet, aki állítólag 20 millió eurót (7,12 milliárd forint) kér a lilákért.

Piaci információk szerint az SGF Silu üzleti kapcsolatban van a 4,45 milliárd forint indulótőkével alapított FSG (Hungary) Holdings Kft.-vel, amely mögött a kínai óriás, a Fosun, közelebbről a csoporthoz tartozó luxemburgi leányvállalat, a Fosun Sports Group S.á.r.L áll. A Fosunnak Európában komoly futballbefektetései vannak, övék például a Premier League-ban szereplő angol Wolwerhampton Wanderers, vagy a svájci Grasshoppers. Az Újpest megvásárlása mögött is a kínaiak állhatnak.

Forrás: Origo.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.