Késsel támadta meg az újpesti piacnál osztálytársát egy férfi

rendőrség

A vádlott – egy 28 éves férfi – a vádbeli időszakban hajléktalan életmódot folytatott. Rossz életkörülményeiért, problémáiért, valamint valósnak vélt sérelmei miatt alaptalanul egy általános iskolai osztálytársát, a sértettet hibáztatta, holott csupán köszönőviszonyban voltak egymással.

A vádlott 2019. december 3-án reggel a IV. kerületben, az újpesti piacnál meglátta a sértettet, aki éppen takarított. A vádlott úgy vélte, hogy a sértett korábban megalázó módon viselkedett vele, ezért odament hozzá és minden előzmény nélkül, ököllel arcon ütötte a másik férfit, majd megragadta a tarkójánál, és még több alkalommal megütötte, megrúgta a sértett fejét. A vádlott ezután ott hagyta a sértettet, aki a piac területén dolgozó személyektől kért segítséget. A férfi az arcán több sérülést, valamint orrcsonttörést szenvedett.

A vádlott pár hónappal később, 2020. július 14-én reggel ismét a piac területén járt, amikor meglátta a sértettet, aki a piac mellett a járdán takarított. A vádlott kiabálva közelített a sértetthez, miközben a nadrágja zsebéből elővette a zsebkését, majd rátámadt. A két férfi között dulakodás alakult ki, amelynek során a vádlott többször megszúrta, illetve megvágta a sértettet a nyakán és felsőtestén. A vádlott csak akkor hagyott fel a támadással, amikor a piac területén dolgozó egyik biztonsági őr felszólította erre.

A sértett a nyakán, illetve felsőtestén szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. A támadás módjára, eszközére tekintettel a vádlott a ténylegesnél súlyosabb, akár a férfi halálával végződő sérülést is okozhatott volna. Ennek elmaradása egyrészt a sértett védekezésének, szúrások előli kitérésének, másrészt a véletlennek volt köszönhető.

Fővárosi Főügyészség a támadóval szemben súlyos testi sértés bűntette, valamint emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, amikor a vádlott az első esetben rátámad a sértettre, majd az, amikor pár hónappal később ismét meglátja a sértettet, és előveszi a kést a zsebéből.

Forrás: Ripost

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük