Mi a helyzet a tulajdonosváltással?

sport

Interjút adott a Nemzeti Sportnak az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatalet. A belga üzletember szerint az utóbbi időben felerősödtek a távozásáról szóló hírek, de ettől ezek még „nem lesznek konkrétabbak”. Ezzel együtt úgy tudni, a színfalak mögött zajlanak az egyeztetések.  Részletek a beszélgetésből:

„Korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy akkor döntene az edzőváltás mellett, ha azt látja, nincs fejlődés és nincs más megoldás. Miért érezte úgy, hogy Michael Oenning esetében eljött ez a pillanat?
Az idény elején talán „megkérdőjelezhetőnek” ítélt döntések ellenére úgy érezzük, a játékoskeretben rejlő lehetőségeket nem használtuk ki teljesen – felelte lapunknak Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa. – Végül az esztendő utolsó, Zalaegerszeg elleni bajnokija volt az utolsó csepp a pohárban. Korábban is megesett, hogy minden igyekezet ellenére peches napot fogott ki a csapat, de abban reménykedtünk, hogy a teljesítmény idővel javul majd. A ZTE elleni idegenbeli meccsen viszont minden megmagyarázható ok nélkül alulmúltuk önmagunkat.

A mostani edzőváltásnak köze van az esetleges tulajdonosváltáshoz?
Az edzőváltásnak ehhez egyáltalán nincs köze. Ezek a pletykák már szinte attól a perctől kezdve keringenek, hogy az Újpest FC tulajdonosa lettem, és még ha ezek közül a legutóbbi valóban erőteljesebb, „hangosabb” is, mint a többi, ettől még nem lesz konkrétabb. Legyünk realisták: ha az említett háttér valóban megvolna, akkor a tulajdonosváltás már több mint hat hónapja megtörtént volna.

A megüresedett kispadra ismét külföldi szakember ülhet le?
Jelenleg több jelölttel is tárgyalunk, és amint megszületik a döntés, valamint a papírok aláírása is megtörtént, természetesen azonnal tájékoztatjuk a sajtót és a szurkolókat. Addig is Víg Péter irányításával hétfőn megkezdtük a felkészülést.

Mekkora játékosmozgás várható a téli időszakban? Úgy hírlik, a klub jelentős erősítéseket tervez. Ez valóban így van?
Nem, terveink szerint elköszönünk néhány játékostól, akik a jelenlegi helyzetben nem tudják megfelelő mértékben segíteni a csapatot, és elsősorban a védekező pozíciókba szeretnénk igazolni.

Mi az elvárás a tavaszi szezonra a csapattól?
Meg kell nyernünk a Magyar Kupát, és feljebb kell lépnünk a tabellán.”

Amennyiben az adásvétel megtörténik, korábbi közönségkedvencek is visszatérhetnek, a Nemzeti Sport Kovács Zoltán, Szélesi Zoltán és Fehér Csaba esetleges szerepvállalásáról is tud.

Forrás: nb1.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük