Magaságyások érkeznek újpesti óvodákba és bölcsődékbe

környezet önkormányzat Újpest

Folyamatosan érkezik a 75 db magaságyás az újpesti óvodákba és bölcsődékbe! – jelentette be Facebook oldalán Trippon Norbert.

Már eddig is számos intézményünkben ültettek pedagógusaink saját elhatározásból zöldségeket vagy épp gyümölcsfákat, és együtt locsolták, gondozták, szüretelték azokat a gyerekekkel. Most ehhez komoly támogatást is adunk. Annál is inkább, mert az Újpesti Közösségi Tankert sikere is megmutatta, a városi kertészkedés igen népszerű, így erre 17 óvodánkban és 7 bölcsődénkben telepített 2×1 méteres alapterületű, mindösszesen 75 db magaságyással biztosítunk további lehetőséget. – írja az alpolgármester.

A bejegyzésből kiderül, hogy az ágyásokba 50-50%-ban kerül termőföld és komposzt keveréke és az Újpesti Városgondnokság kertészei minden intézmény 1-1 ágyásába árvácskákat ültetnek.

Remélem, hogy a most telepített magaságyásokban a gyermekek és a pedagógusaink is sok örömüket lelik, és bőséges, ízletes saját termést szüretelhetnek majd a következő szezonban. – zárja sorait Trippon Norbert.

Fénykép – Trippon Norbert Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük