Itt a vége: nem jön több Pfizer-szállítmány

egészség koronavírus

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COVID-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 10.9 millió adagot – áll a cég nyilatkozatában.

A Pfizer emlékeztet: a vállalt feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel. Az első negyedévben több, mint 1.5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4.6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3.2 millió adag vakcinát szállított az országba.

Ezzel a Pfizer teljesítette a szerződésben vállalta kötelezettségét, 2020-2021-ben határidőre leszállított közel 10.9 millió adag COMIRNATY oltóanyagot (a szerződés 10,874 millió adagról szólt, ennyi lehetett a leszállított vakcinaadag.)

A Pfizer vakcinája a cég Portfolionak adott információja alapján 9 hónapig őrzi meg a minőségét. Jelenleg mintegy 3,6 millió adag van raktáron. Egyébként az utóbbi egy héten Janssenből jött sok, nagyjából 550 ezer adag.

Forrás: Portfolio

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük