528 millió forint az újpestiek egészségének fejlesztése érdekében

egészség Újpest

Még a tavasz folyamán Déri Tibor polgármester számolt be róla, hogy az Egészséges Budapest Program keretében idén egészen pontosan 528 millió 750 ezer forint jut az újpestiek egészségének fejlesztésére.

Az atlétikai vb-ért cserébe Budapest évi 10 milliárd forintot harcolt ki a kormánynál 2019-től 2024-ig. Ebből az összesen 50 milliárd forintból 10 milliárd forintot CT és MR vizsgálatok vásárlására és a várólisták csökkentésére fordítanak, a többi a kerületekhez kerül, ahol beruházásokat, eszközvásárlásokat, informatikai fejlesztéseket, építéseket, stb. tudnak eszközölni.

A 2021-es évben Déri Tibor, Újpest polgármestere egy hosszú listával érkezett a tárgyalásokra, így sikerült erre az évre a címben is szereplő összeget kialkudnia. Az 528 millió forintból a mentálhigiéniás központ felújítása, új diagnosztikai eszközös vásárlása, informatikai rendszer fejlesztése, a mozgásrehabilitációs centrum építésének önrész-kiváltása valósulhat meg 2022-ben.

Hosszú ideig úgy tűnt, a kormány egyáltalán nem akarja idén kifizetni a kerületeknek jogosan járó támogatásokat. 10 hónap után most úgy tűnik, mégsem szórakozik tovább a kormány a budapestiek, így benne az újpestiek egészségével, kiutalja az összegeket a támogatói okiratok aláírása után.

Címke:

1 thought on “528 millió forint az újpestiek egészségének fejlesztése érdekében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük