Varju László: Követeljük az állatvédelmi törvény szigorítását!

állat ellenzék

Varju László Keszthelyi Dorottya XIII. kerületi önkormányzati képviselővel tartott közös sajtótájékoztatót Újpesten, melynek témája az állatvédelmi törvény szigorítása volt.

„Előző héten került az Országgyűlés elé az állatvédelmi törvényt módosító javaslat. Abban a teljes ellenzék egyetért, hogy szükség van a szigorításra, de a kormány kezdeményezése megkésett és elégtelen. Éppen ezért közösen nyújtunk be módosító javaslatot, melyben kezdeményezzük az állatok védelmének alkotmányban történő rögzítését, illetve 15-20 milliárd forintos keretösszeggel országos állatvédelmi alap felállítását.” – fogalmazott kerületünk országgyűlési képviselője.

A közös ellenzéki módosító javaslat tartalmazza továbbá, hogy legyen „intézményesült gazdája” az állatvédelemnek, egy állatvédelmi ombudsman, aki jogszabálymódosítást is kezdeményezhetne és felügyelné az országos állatvédelmi alapot.

Végül javaslatot tesznek egy jól működő állatvédelmi őrség létrehozására, valamint szigorúbban büntetnénk az állatviadalok szervezőit.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük