Folytatódik az MTVA-per!

ellenzék közélet

2018 decemberében több ellenzéki országgyűlési képviselő – képviselői jogával élve – bement az MTVA épületébe azzal a szándékkal, hogy beolvassanak egy ellenzéki kiáltványt, ám a Székházban ezt nem engedélyezték nekik. Az ominózus két nap során Varju László többször is megkísérelt bejutni a stúdióba, amit a biztonsági őrök erőszakkal megakadályoztak. Egy ország nézte végig az eseményeket online őszinte döbbenettel, de ami azóta történik az talán még érdekesebb.

A sokak számára egyértelmű képsorok ellenére az egyik biztonsági őr Varju László ellen adott be keresetet súlyos testi sértés vádjával. A vád abszurdnak tűnhet, de az Ügyészség ennek ellenére megalapozottnak találta és vádat emelt kerületünk országgyűlési képviselője ellen. Ez az az eljárás, amely tárgyalási szakaszban van jelenleg. A mai napon tanúmeghallgatásokra került sor, melyek a holnapi napon folytatódnak. Egyelőre csak a vád tanúi kerültek meghallgatásra. Varju László szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, hogy természetesen a védelem is indítványozta tanúk meghallgatását – zömében az épületben tartózkodó képviselők személyében -, melyről a holnapi nap folyamán dönt a bíróság.

A történethez hozzá tartozik, hogy 2019-ben Gréczy Zsolt, Kunhalmi Ágnes, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László jogerősen pert nyert az MTVA ellen, ami kimondta, hogy a képviselők jogszerűen tartózkodtak az épületben.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük