Varju László: Miért nem korszerűsíthetőek az újpesti panellakások az uniós forrásokból?

ellenzék közélet politika Újpest

Varju László írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez „Miért nem korszerűsíthetőek az újpesti panellakások az uniós forrásokból?” címmel.

Kerületünk országgyűlési képviselője leírta, hogy az Európai Unió költségvetése minden évben nagyvonalú támogatást biztosít környezet- és klímavédelmi célokra, a lakossági önrész pedig előteremthető egy olyan hitelkonstrukcióval, ahol a törlesztőrészleteket a felújított lakásokban fel nem használt energia költsége bőségesen fedezi. Az idén induló Helyreállítási Alap esetében ráadásul a fő célok egyike a klímavédelem előmozdítása, ami további lehetőséget teremtene a lakások energiakorszerűsítésére.

„Kérdezem tehát miniszter urat: MIÉRT? Miért jobb nekünk pazarolni az energiát, a polgárokat arra kényszerítve, hogy lakásuk fenntartásáért a szükségesnek többszörösét költsék, hozzájárulva mindezzel a globális fölmelegedéshez, mintsem kihasználni a lehetőséget és energiagazdaságossá tenni az újpesti – és más – lakótelepek épületeit?” – fogalmaz Varju László írásbeli kérdésében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük