Varju László: az átlag magyar már csak üres zsebbel nézi a kirakatokat

gazdaság közélet politika Újpest

Varju László, a költségvetési bizottság DK-s elnöke Facebook-bejegyzésben kiemelte, hogy úgy megdrágulnak az élelmiszerek, hogy már Orbánék is kénytelenek bevallani, csúnyán félreszámolták az inflációt.

Hozzátette, gyakorlatilag nincs olyan nap, amikor ne érkezne hír a különböző alapvető élelmiszerek árának rohamos növekedéséről. A húsfélék ára 25 százalékkal is emelkedhet, de drágul a tojás, a zöldség, a gyümölcs és még a tejtermékek is. Mindeközben a kormány kedden nyújtotta be a költségvetést módosító javaslatot, amelyben az eredetileg tervezett 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycélt 7,5 százalékra növelnék.

Újpest országgyűlési képviselője szerint Orbánék totális alkalmatlansága és átgondolatlan gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy olyan szinten megdrágult minden, hogy az átlag magyar már csak üres zsebbel nézi a kirakatokat minden hónap huszadika környékén. Ráadásul a minden hájjal megkent 133 bátor ember még számolni sem tud, a valósággal köszönőviszonyban sincsenek, a válságkezeléssel pedig végképp meg se próbálkoztak, így sikerült odadobni a gyeplőt az inflációnak. Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk, hogy ilyen emberek kormányozhatnak és legatyásíthatnak egy egész országot.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.