Hétvégén nyithatnak a teraszok, nagy forgalom várható

gazdaság koronavírus szórakozás

Jövő hétvégére valószínűleg mindenhol újra nyithatják a teraszokat, és ha jó idő lesz, akkor nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken – mondta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az M1-en vasárnap. Kovács László ugyanakkor úgy vélte, felelőtlenség úgy kinyitni, hogy a dolgozók nincsenek beoltva. Reméli, hogy a vendéglátósok is előnyt élvezhetnek az oltásnál.

A kormány azzal amúgy kedvezett a vendéglátósoknak, hogy elengedte a teraszdíjakat, és azt ígérte nekik, hogy ha megvan a 3,5 millió beoltott, akkor nyithatják a teraszokat. Vasárnapra már több mint 3 millió 250 ezren kapták meg a koronavírus elleni vakcina legalább első dózisát, tehát kevesebb mint 250 ezer beoltott kell az enyhítések újabb mérföldkövéhez.

Kovács László rámutatott arra is, hogy a zárás alatt a vendéglátóhelyek átlagos forgalma nem volt magasabb 15-20 százaléknál. Kiemelte: a szektort csak az ételkiszállítás tartotta életben, de sokan, főleg vidéken, nem tudtak ezzel élni, nem volt értelme nyitva tartaniuk. Hozzátette: azoknak azonban, akik a nehézségek ellenére is megtartották dolgozóik jó részét, most helyzeti előnyük van.

Forrás: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük