Maruzsa: Április 7. után is maradhat még a digitális oktatás

koronavírus közélet oktatás

A köznevelési államtitkár szerint kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük.

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt: kizártnak tartja, hogy a tanév végéig maradjon a digitális munkarend, ugyanakkor ahhoz is kell „némi optimizmus”, hogy az április 7-i nyitást „kőbe vésettnek vegyük”.

Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit” – nyilatkozta.

Maruzsa azt is mondta, szerinte a személyes jelenlét hiánya egyáltalán nem rontotta le a diákok teljesítményét, a tanárok (azok is, akik korábban nem preferálták az internet és a számítógép használatát) pedig remekül tudják kamatoztatni „a tavaly óta felhalmozott tudást”. Azt ugyanakor elismerte: a digitális oktatás kevésbé hatékony, ha nevelésről van szó.

Arról, hogy lesz-e idén szóbeli érettségi az államtitkár azt mondta: „Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk.” Maruzsa szerint, ha lecsengett a járvány, érdemes lesz majd „felmérni a károkat”, a tanulók lelkiállapotát.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük