Blikk: Garancsi veheti meg az Újpestet

sport Újpest

A Blikk úgy értesült, megköttetett az üzlet, a 23. leggazdagabb magyarként, 66,7 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező Garancsi István, a Fehérvár tulajdonosa megvásárolja a lila-fehér együttest a drukkerek által évek óta szinte a pokolba kívánt Roderick Duchatelet-től.

A belga 2011 októberében érkezett a Megyeri útra, azóta irányít. A szurkolóknak jó ideje elegük van belőle, a Blikk többször írt róla, más tulajdonost akarnak. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy a patinás csapat szégyenszemre a bennmaradásért küzd. Garancsi színre lépése régóta téma, már 2019-ben felvetődött a neve, lapunk is beszámolt vételi szándékáról, csütörtökön pedig a csakfoci.hu közölte, létrejött a megállapodás. A vételár nagyságrendileg 20 millió euró (7,2 milliárd Ft).

Az üzlet forgatókönyve olyan lehet, mint a DVTK-nál volt a közelmúltban. Ott bennfentesek szerint a Puskás Akadémiát birtokló Mészáros Lőrinc volt a vásárló, de az európai szövetség szabályai miatt senki sem lehet egyszerre két, azonos versenysorozatban érdekelt klub tulajdonosa, így papíron nem ő, hanem a Borsodi Sport Holding Kft. irányít.

Úgy tudni, Újpesten hivatalosan nem Garancsi lesz a főnök. A pletykák szerint másik nagyágyú, a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot. Már többször tárgyalt is a megvásárlásról. Ám nem biztos, hogy sokáig marad a liláknál, ha ugyanis Garancsi úgy dönt, eladja a Fehérvár FC-t, akkor hivatalosan is újpesti tulajdonos lehet.

Külön érdekesség, hogy az Újpest közönségkedvenc egykori focistája, a Fehérvárnál 2015 óta sportigazgatóként tevékenykedő Kovács Zoltán visszatérhet a fővárosi csapathoz. “Zoli soha nem titkolta, az Újpest áll a legközelebb a szívéhez. Székesfehérvárott eddig számítottak a munkájára, de ha új tulajdonosa lesz a fővárosi klubnak, akkor minden bizonnyal ismét a lilákhoz igazol…” – mondta egy bennfentes a Blikknek.

Az Újpest FC nem kommentálta az értesüléseket.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük