Orbán fokozatos nyitásról és kampányról beszélt a Fidesz-frakció ülésén

közélet politika

Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciójának szerdai szezonnyitó ülésén. A frakció a járványhelyzet miatt idén nem tartott kihelyezett találkozót. Az ilyenkor szokásos kétnapos vidéki összejövetel helyett a kormánypárti képviselők a Parlamentben ültek össze.

A 24.hu információi szerint a kormányfő a több mint kétórás előadásában tájékoztatást adott többek között a vírushelyzetet alakulásáról, a vakcina-beszerzésekről, és közben érintette az kormányzat egészségüggyel kapcsolatos fontosabb intézkedéseit, többek között az orvosok béremelését.

A 24.hu úgy tudja, Orbán beszélt arról is, hogy a járványügyi intézkedések idő előtti lazítása súlyos következményekkel járhat. Azokban az országokban, ahol – akár csak napokra – feloldották a korlátozásokat, durván romlottak a statisztikák, ezért nálunk csak fokozatosan, az átoltottságtól függően változtatnak majd a szabályokon.

Szintén a lap forrása szerint a miniszterelnök érzékeltette, hogy a kormánypártoknak a vírusidőszak lezárulta után, de ősztől mindenképp kampányüzemmódra kell kapcsolniuk a közelgő 2022-es országgyűlési választások miatt.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.