Újra felfestette a Momentum a jachtparkolót a külügyminisztérium elé

közélet politika

Orosz Anna és Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagjai pénteken egy „jachtparkoló-jelet” festettek a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bem téri székháza elé.

Ugyanezt az ábrát fújta fel a párt ifjúsági szervezetének a Momentum TizenX-nek pár tagja még nyáron, miután kiderült, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter Szíjj László jachtján, a Lady MRD-n üdült Horvátországban.

A párt január végén azt közölte, hogy határozatot kaptak a rendőrségtől, miszerint „az eljárás alá vontakat figyelmeztetés szankcióban részesítik„, és kezdeményezték a fiatalkorú elkövetők gyámhivatali védelembe helyezését. A BRFK ugyanakkor a Momentum posztjával szemben azt közölte, hogy ők szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés miatt bírósági előkészítő eljárást folytatott le, amelynek iratait a bíróság részére küldte meg. Azt is hozzátették, hogy az ügyben a BRFK határozatot nem hozott.

A péntek esti akcióról készült videóban megszólaló aktivisták azt mondták, szolidaritásból fújták fel újra a jachtparkolót, kiállnak egymásért és nem hagyják megfélemlíteni magukat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük