A DK feljelenti Orbán Győzőt az Unió csalás elleni hivatalánál

Európai Unió gazdaság Kormány

A Demokratikus Koalíció EP-képviselőjeként az OLAF-hoz, az Unió Csalás Elleni Hivatalához fordultam, hogy megtudjuk, történt-e visszaélés uniós forrásokkal” – írja közleményében Rónai Sándor. A DK-s politikus azért fordult az OLAF-hoz, mert a Direkt36 kiderítette, hogy Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft. a piaci árnál esetenként 60-70 százalékkal drágábban kínálja termékeit.

A Dolomit Kft. árképzése természetesen a cég belső ügye lenne, ha nem tudnánk, hogy Orbán Győző cége rendre részt vesz állami tenderekben. Éppen ezért nem mindegy, hogy a magyar adófizetők pénzét milyen túlárazott termékekre költi a magyar állam, ahogy az sem, hogy a miniszterelnök édesapja által elnyert beruházásokban milyen mértékű uniós forrást használnak fel, hiszen ebben az esetben az uniós állampolgárok pénzét költik túlárazott termékekre – írják a közleményben.

A Demokratikus Koalíció szerint „minden határon túlmegy, hogy Orbán Viktor arra használja hatalmát, hogy családtagjait juttassa zsíros állami megbízásokhoz”.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük