Jól kibabrált az állam a Megyeri Csárda üzemeltetőjével

Budapest gazdaság koronavírus Újpest

Lepsis Dániel, a Megyeri Csárda üzemeltetője osztotta meg gondolatait, élményét a kormány által beharangozott bértámogatásával kapcsolatban. Mint írja: “szeretném néhány mondatban leírni a korlátozások alatti Canossa-járásom által szerzett élményeimet. Különösképpen kitérve a bértámogatásra, mint gazdasági segítség.

2020 márciusában az addig teljesen a turizmusból élő vendéglátóipari egység azonnal átállt a házhoz szállításra, leszerződtek a Netpincérrel is, mert biztosak voltak benne, hogy ez az egy lehetőség marad számukra. A kiszállítás a tervezett bevételük 25-30 százalékát tudja hozni, ami sajnos arra elég, hogy halmozzák a tartozásokat. Novemberre minden tartalékuk elfogyott, így rettentő boldogak lettek, amikor a kormány bejelentette, hogy bértámogatást kapnak: a nettó bér 50 százalékát kifizetik – fogalmazott Lepsis Dániel.

Lepsis kiemelte, hogy a pandémia alatt 10.000 forintot is be kell osztani, és természetesen van fontossági sorrend a fizetendőket illetően. Nála ez így néz ki: 1. talán a legfontosabb az alapanyag vásárlás, hiszen anélkül nem tudnak működni. 2. A rezsiszámlák fizetése sajnos a második helyre került, hiszen az Elmű nem kegyelmez. 3. A megmaradt munkavállalóknak kifizetett bér az szintén nagyon fontos, hiszen nélkülük nem működne az étterem. És aki vállalja, hogy velem marad a nehéz időkben is, annak én örökre hálás maradok. 4. Ezek után jön az államnak fizetendő összegek – fogalmazott.

Elindult a folyamat, több hiánypótlási kör után végül szabad utat kapott a dolog. Ekkor jött a fekete leves, ugyanis a várva várt pénz csak nem akart megérkezni, majd január 25-én kiderült: A TELJES ÖSSZEGET AZ ÁLLAMI ADÓHATÓSÁG TÁJÉKOZTATÁSA SZERINT FENNÁLLÓ KÖZTARTOZÁSÁRA UTALTÁK ÁT. Azaz az állam áttette egyik zsebéből a másikba a vendéglátósnak járó teljes összeget. Lepsis Úgy fogalmaz: “Ebben a helyzetben felháborítónak tartom ezt az eljárást. Világ életemben jogkövető voltam, ha volt is tartozásom mindig kiegyenlítettem. De jelen helyzetben sajnos valóban felgyülemlett a tartozás. De innentől ne hívja senki bértámogatásnak.” Majd úgy folytatja: “de ezek után senki ne gondolja, hogy a vendéglátósoknak bármilyen gazdasági segítség is érkezett.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük