Márciusig maradnak a korlátozások

egészség Kormány koronavírus

Azt állapítottuk meg, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újbóli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt” – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón. Véleménye szerint a korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a járvány harmadik hullámát. A kormány február közepén tekinti át a helyzetet újra.

Mindez azt jelenti, hogy a kijárási korlátozás fennmarad,  az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

Gulyás szerint az Európai Unióból „rendkívül kevés” vakcina érkezik, a Pfizer 27 milliót szállított ki a világba, ebből 8,5 mindössze millió jutott az uniós országokba. Emiatt Magyarországnak többféle vakcinát kell beszereznie, mondta. Itt említette meg az AstraZeneca oltóanyagát, valamint az orosz és a kínai vakcinát. „Az összes olyan, a világban alkalmazott vakcinát, amivel több mint egymillió embert oltottak be, Magyarország beszerzi, és az engedélyeztetést felgyorsítja” – közölte.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük