Pofátlanság: sérelemdíjat kér az újpesti késelőtől megmentett család a rendőrségtől

rendőrség Újpest

Elképesztő magyarázattal állt elő az ügyvéd. Szerinte a rendőrségnek azért kell fizetnie, mert a társa életét megmentő rendőrnő hibázott: úgy kellett volna tüzelnie, hogy senki nincs a lővonalban.

A férjem már vette a cipőjét, hogy kimegy körbenézni, akkor üzent a szomszéd, hogy ki ne menjünk, mert egy pasas négykézlábra ereszkedve őrjöng a lépcsőházban és kés van nála” – nyilatkozta a Blikknek az egyik lakó. „Aztán már hozzánk próbált bejutni az őrült, teljes erővel ütötte az ajtónkat, azt a férjem belülről támasztotta. Amikor a fiatal járőr felszólította a férfit, hogy hagyja abba, az az őrült se szó, se beszéd, rávetette magát, és sajnos többször megszúrta. Ezt látva vette elő a rendőrnő a fegyverét, és a társa és a saját életét mentve tüzelt”  mesélte a nő. „Az egyik golyó a férje bakancsától pár centire ment el, egy másik a kisfia matracában végezte, amin feküdtek, egy harmaik az ajtófélfában állt meg. Tényleg millimétereken múlt az életünk” – állítják.

A család hálás a rendőrpárosnak, hogy időben odaértek, és a férfi nem jutott be a lakásukba, ennek ellenére sérelemdíjat kér a rendőrségtől. 

A család sérelemdíjat szeretne a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az őket ért megrázkódtatások miatt. Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül” – szögezte le a Blikknek dr. Lichy József, a család jogi képviselője.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük