A DK petíciót indít az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina ellen

egészség koronavírus politika

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Erről Varga Zoltán, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának szóvivője beszélt a Facebookon közzétett videójában.

A párt szerint „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon”.

A petíció pontos szövege így szól: „Tiltakozom az ellen, hogy Magyarországon olyan kínai vakcinával oltsanak, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!

Nem sokkal korábban a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (Nyuszet) is hasonló tartalmú nyilatkozatot adott az MTI-nek. Ők a hatvan év felettieket féltik a kínai vakcinától.

Gyurcsány Ferenc pártja felelőtlen és veszélyes játékba kezd, amikor az oltás ellen buzdít” – reagált a petícióra Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon az oltás önkéntes, a magyar orvosok pedig csak olyan vakcinával oltanak, amit a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak ítéltek.

Forrás: Telex

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük