Százezer forintot adna a Momentum azoknak, akik beoltatják magukat

koronavírus politika

Kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát, ezt javasolja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Az ellenzéki párt javaslatát videóban ismertette.

Szerinte ez azért lenne fontos, mert ösztönözni kell az embereket a védőoltás beadására, fel kell pörgetni a fogyasztást, és újra kell indítani a gazdaságot.

A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltja magát, százezer forintot kapjon”, írta a párt.

A Pfizer–BioNTech első adag koronavírus-vakcinája december 26-án érkezett meg Magyarországra, és még aznap megkezdték az egészségügyi dolgozók, majd a szociális intézmények lakóinak és dolgozóinak oltását is.

Ha odaérünk a sorban, és vakcinából is érkezik hozzá elegendő, akkor az oltási rend szerint ezután a 60 év felettiek, majd a rendvédelmi és közigazgatási szervek dolgozói, a 60 év alatti veszélyeztetettek, illetve a kritikus infrastruktúrában dolgozók következnek, és végül mindenki más, aki kéri, és nem áll fenn nála semmilyen kizáró ok.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük