A Jobbik lemondásra szólította fel Szabó Balázs önkormányzati képviselőt

politika Újpest

A mai napon került nyilvánosságra a tény, hogy Szabó Balázs jobbikos önkormányzati képviselő az orosz hátterű Európai Geopolitikai Elemző Központ nevű szervezet delegáltjaként vett részt a Közép Afrikai Köztársaságban tartott választásokon december 27-én.  

A Jobbik közleményéből kiderül, hogy a képviselő nem tájékoztatta őket sem az utazás céljáról, sem annak körülményeiről. Szabó Balázs ezzel “élesen szembement a Jobbik Elvi Nyilatkozatában lefektetett elvekkel, így párttagsága azonnali hatállyal felfüggesztésre került, továbbá pártja etikai eljárást kezdeményezett vele szemben, és felszólította önkormányzati képviselői mandátumának visszaadására.

A képviselő az ÚPK frakciószövetség tagjaként gyakorolta mandátumát, melynek vezetője, Trippon Norbert az Újpest Médiának elmondta: tekintettel arra, hogy Szabó Balázs tagságát a Jobbik felfüggesztette, a frakciószövetség nem tekinti tagjának a képviselőt, és a párt kérésével azonos módon mandátumának visszaadására szólítja fel.

Hasonlóan járt el Déri Tibor polgármester is, aki Facebook-bejegyzésében egyértelműen elhatárolódott Szabó Balázs tevékenységétől és szintén mandátuma azonnali visszaadására szólította fel. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük