Maruzsa: Nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák

koronavírus oktatás

Ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban. Maruzsa Zoltánt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) követeléséről kérdezték, a szakszervezet szerint ugyanis a koronavírus miatt távoktatásra van szükség.

Maruzsa szerint tavasszal bebizonyosodott, hogy az általános iskolákban is működőképes a digitális oktatás, de az is kiderült, hogy ennek az oktatási módszernek a hatékonysága jelentősen életkorfüggő. Főleg az alsó tagozatos diákoknál nem tud olyan hatékony lenni. Ezért, ha van rá mód, ezt érdemes elkerülni szerinte. A digitális munkarendet csak ott rendelik el, ahol már meg is jelent a koronavírus.

Maruzsa Zoltán kitért arra is, hogy a koronavírus elleni védőoltást elsőként az egészségügyi dolgozók, majd az idősek kapják meg. A pedagógusok közül így elsőként a 60 év feletti és a krónikus betegek számíthatnak vakcinára – mondta az államtitkár. (A pedagógusok egyáltalán nem szerepelnek az oltási tervben, ugyanakkor az iskolák oltópontként megjelennek abban. Mindezt a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) döbbenetesnek nevezte. A PSZ szerint az oltási tervben az egészségügyi dolgozók, majd a szociális ellátásban résztvevők után külön kategóriát érdemelnének kitettségük okán a pedagógusok is.)

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük