Orbán: február 1-jéig meghosszabbítjuk a korlátozó intézkedéseket

egészség interjú Kormány koronavírus

42549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig – mondta el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő közölte: a hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás. 80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy február 1-ig maradnak a járványügyi korlátozások. Az általános iskolák nyitva maradnak, a középiskolákban, marad a távoktatás.

A kormányfő elmondta: amíg nincs elég vakcina, addig olyan életre rendezkedjünk be, amilyenre ilyenkor lehet. Kórházban 5297 ember volt reggel, lélegeztetőgépen 372, 2907 új fertőzött, 115 elhunyt szerepel a péntek reggeli adatokban.

A miniszterelnök szerint a 2019-ben és a 2020-ban elhunytak számának különbségét kis korrekcióval a Covid-áldozatok számának lehet tekinteni. Hozzátette:  végső győzelem neve vakcina, erre nem várni kell, hanem inkább szerezni kell. Úgy látja: az Európai Unió lassú, ezért tárgyalunk a kínaiakkal, oroszokkal, izraeliekkel.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük