A fideszes települések megkapják a kárpótlást, az ellenzéki városok lakóit viszont bünteti a kormány

gazdaság Kormány önkormányzat pénz

Pécs ellenzéki polgármestere is ott volt – egy ideig – a Karmelita kolostorban, amikor Orbán Viktor december 19-én a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőivel tárgyalt. Péterffy Attila a Jelen hetilap legfrissebb számában részleteket árul el arról, milyen egy „egyeztetés” a kormányfővel.

A találkozóról a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Szita Károly előző este szólt alelnökének. Egyeztetést ígértek, helyette azonban a miniszterelnök egyszerűen csak deklarálta, hogy a cégek  az iparűzési adó felét fizetik majd. Péterffy volt az egyetlen ellenzéki polgármester. Orbánt egyetlen javaslata sem érdekelte, majd eljött a pillanat, amikor a kormányfő lezárta az egyeztetést, de csak vele.

A kialakult helyzetről a többi fideszes városvezetővel már azért nem tudott tárgyalni, mert a miniszterelnök megkérte kabinetfőnökét, Rogán Antalt, hogy őt kísérje ki. “Világossá vált, hogy látszategyeztetésre hívtak, ahol nekem a biodíszlet szerepét szánták” – mondta.

A fideszes polgármesterek maradhattak. Péterffy a hetilapban azt is felidézi, hogy az azóta történtek alapján nem véletlenül. “Jól látszik az irány: a kormánypárti települések megkapják a kárpótlást, az ellenzéki városok lakóit viszont bünteti a kormány.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük