Állami pénzpumpa a válság idején: 140 milliárd forint ment sportra

gazdaság Kormány pénz sport

Az Mfor.hu megnézte, hogy a koronavírus-járvány hazai, márciusi megjelenésétől, pontosabban a veszélyhelyzet első átcsoportosításától (március 20.) kezdve mennyi pénzt irányított át a kormány a sport területére.

A portál a Magyar Közlönyben megjelent átcsoportosításokról szóló kormányhatározatok alapján azt írja, hogy a járvány tavaszi kezdete óta összesen 140,2 milliárd forint jutott a területre. A járvány első hullámában 48,2, a nyári időszakban a korlátozások feloldása után augusztus 27-ig 44,2, a második hullám kezdete óta pedig 47,7 milliárd forintot biztosított a kormány a sportra.

A legtöbb pénzt, a különféle létesítményfejlesztések, illetve azok előkészítése vitte el március eleje óta, összesen 104,2 milliárd forintot. Emellett a versenysportra és az olimpiai felkészülésre 9,3 milliárd forintot szántak, a sportakadémiák 11,8 milliárd forinthoz jutottak, és külön-külön közel 4 milliárd forint jutott a Nemzeti Sportközpontoknak, a sportági szakszövetségeknek, sportstratégiák előkészítésére, illetve egyéb kiadásokra, amibe belesoroltuk például a sport nészerűsítésével összefüggő átcsatornázást, vagy a sportcélú fejlesztéshez kapcsolódó ingatlanvásárlásra átcsoportosított 2,6 milliárd forintot.

A portál megnézte azt is, hogy milyen összeget irányított át a kormány az egyházakhoz a járvány alatt, összesítésük alapján ez 103,2 milliárd forint volt március óta, míg az egészségügy irányába 50,7 milliárd forintot csoportosítottak át a portál szerint.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük