Koronavírusos Törőcsik András, az Újpest legendája

egészség koronavírus közélet Újpest

Kórházba került szombaton Törőcsik András, az Újpest 45-szörös válogatott labdarúgója, miután gyúrója és terapeutája, Pintér István észlelte, hogy lázas és köhög. Pintér a Bors hétfő reggel megjelent cikke szerint még arról beszélt, hogy a korábbi labdarúgó tüneteit nem koronavírus-fertőzés okozta, hanem egy korábbi betegsége újult ki. Később azonban kiderült, hogy a 65 éves Törőcsik tesztje pozitív eredményt hozott. Erről a nővére számolt be a Nemzeti Sportnak.

A sportlap azt írja, hogy Törőcsik több mint tíz nappal ezelőtt hagyta el a Honvéd kórház budakeszi rehabilitációs intézetét, ahol évek óta töltötte a hétköznapjait. Korábban két agyműtétje volt, azóta ott zajlott a rehabilitációja, a járvány miatt azonban már nem végezhette az intézményben az erőnléti edzéseit, ezért otthon folytatták az ápolását. Miután a tünetek jelentkeztek nála, mentővel vitték kórházba.

A lapnak a futballista nővére, Törőcsik Éva a kórház ügyeletes orvosára hivatkozva azt mondta, hogy testvére a koronavírus-fertőzésre gyógyszert kap, korábbi emésztőrendszeri problémája kezekését viszont csak a pontos kórisme megállapítása után kezdhetik el. A diagnosztikai vizsgálatokat azután végzik el, hogy lement a láza. Törőcsik Éva elmondása szerint az öccse nincs lélegeztetőgépen.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.