Nem minden boltban van időseknek fenntartott idősáv

gazdaság Kormány koronavírus

Tegnap délután megjelentek a részletei a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt elrendelt idősek vásárlási idősávjának a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében és a Magyar Közlönyben is kihirdették a rendeletet.

A rendelet szerint keddtől minden hétköznap (hétfőtől péntekig) 09.00 óra és 11.00 óra között, illetve hétvégén (szombaton és vasárnap) 08.00 óra és 10.00 óra között lesz az idősek vásárlási sávja.

Ebben az időszakban csak 65 év felettiek léphetnek be

  • az élelmiszerüzletekbe, 
  • a drogériákba (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzlet) és 
  • a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletbe (gyógyszertár).

Az idősek a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnak a boltokban, tehát ebből nincsenek kizárva.

A kormány az időseket továbbra is arra kéri, hogy vigyázzanak magukra, kerüljék a zsúfolt, zárt tereket és a bevásárláshoz lehetőleg kérjék hozzátartozójuk, vagy akár az önkormányzat segítségét.

Orbán Viktor jelentette be hétfőn, hogy az Idősek Tanácsa arra kérte a kormányt, hogy vezessen be újra vásárlási idősávot. A tavaszitól eltérően – amikor 9-12 óra között a 65 évnél idősebbek, máskor pedig a többiek mehettek vásárolni – ezúttal az idősek bármikor mehetnek boltba, a fiatalabbakat viszont a délelőtti kétórás időszakban nem engedhetik be az üzletbe.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük