Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

gazdaság Közlekedés

Alig több mint egy hetük maradt az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) rendelkező autósoknak arra, hogy eldöntsék, elfogadják-e jelenlegi biztosítójuk ajánlatát a következő éves időszakra vagy szerződést váltanak. A Netrisk.hu adatai szerint a biztosítók átlagosan 8,3 százalékos díjemelésről értesítették az ügyfeleiket, aki pedig talált olcsóbb ajánlatot és a váltás mellett döntött, átlagosan 5 300 forintot takarított meg új szerződése révén. Az új szerződések átlagdíjának mértéke továbbra is 26 500 forint körül mozog.

A portál adatai azt mutatják, hogy az autósok jelentős része a határidőhöz közeli napokra hagyja a döntést: 35–40 százalékuk az utolsó héten lép. Így december 1-jéig még mintegy 40 ezer szerződés felmondása várható.

A Netrisk.hu-nál leadott megrendelések összesítése alapján az első napok adataihoz képest változatlan a legtöbb új szerződést megszerző biztosítók sorrendje. Az első három helyet a Generali, a K&H és a Genertel foglalja el, övék az újonnan kötött szerződések 60 százaléka.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük