Nyugdíjasokat toboroznak PCR-tesztelői munkára

egészség koronavírus

Egészségügyi tapasztalattal keresnek óránként nettó 1500 forintért PCR-mintavételi munkatársat a nyugalmazott egészségügyi dolgozók körében – szúrta ki a Pesti Hírlap.

Az ajánlat szerint minden nap kellene dolgozni, és bár felvetődhet a kérdés, hogy miért a legveszélyeztetebb korosztályt akarják bevonni a tesztelésbe, az ezt hirdető nyugdíjas-szövetkezet gyorsan megválaszolta ezt is a hirdetésben: szerintük a legbiztonságosabb felszerelést adják, és mindennapos dolgozói szűrést is biztosítanak.

Az újság megkereste a szövetkezetet, akik azt állítják, jelenleg a lehetséges munkavállalók jelentkezését várják, ezért a program részletezését csak november 20. után tudják közölni.

penzcentrum.hu szerint egy magánszolgáltató e-mail útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus-tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

Nagyon úgy tűnik, továbbra sincs ember tesztelni: például a hvg.hu információi szerint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírlevélben is hirdette az állást, de az is sokatmondó adat, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemről is toboroztak tesztelni diákokat, igaz, őket csak adminisztratív feladatokra és sofőrködésre.

Forrás: hvg.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük