választási urna

Most vasárnap az ellenzék nyerne a választáson

ellenzék Kormány politika

A Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet által mért felmérés szerint az ellenzéki pártok támogatottsága 40%-on áll, míg a Fidesz-KDNP a második helyre csúszott 36%-al. A kormánypártnak van miért aggódnia, hiszen hosszú idő óta ez az első közvélemény kutatás, ahol az ellenzéki erő megelőzte. Többek között ennek és az ehhez hasonló eredményeknek tudható az be, hogy egyre inkább szűkítik le az ellenzék mozgásterét, lásd a legutóbbi választási törvény módosítás.

A kutatás során továbbá azt is megkérdezték, hogy szükségesnek tartják-e a közös választási programot. A megkérdezett 1000 fő közül, akiknek a pártpreferenciájuk az ellenzéki összefogáshoz húz, azok között elsöprő egyetértés volt abban, hogy közös programra van szükség. 

A közvélemény kutatás reprezentálja, hogy az ellenzéki összefogás jó úton halad, hogy ha meg akarják dönteni az Orbán-kormányt 2022-ben. A kérdés már csak az, hogy a Fidesznek milyen további lépéseire lehet számítani, hogy megakadályozzák az ellenzéki győzelmet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük