Orbán Viktor

Magyarország megvétózza az EU-s költségvetést

Európai Unió Kormány politika

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfő délelőtt posztolt közösségi oldalára, miszerint “aki ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót”.  

Később Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár megerősítette a Reutersnek, hogy a magyar kormány meg fogja vétózni az EU költségvetését.

Az EU-s tagállamok brüsszeli nagykövetei délután fél háromkor ülnek össze, hogy előkészítsék az EU-s ügyekért felelős miniszterek másnapi tanácsülését. Ekkor fognak dönteni majd az Unió következő hét éves költségvetéséről, azaz összesen 1824,3 milliárd euróról, átszámítva nagyjából 652 000 milliárd forintról. 

Ahogy arról már több cikkben is beszámoltunk a költségvetésről hónapok óta komoly viták folynak, leginkább a magyar és lengyel kormányok oldaláról, akik ellenzik, hogy az Európai Unió a jogállamisághoz kösse a támogatásokat. Orbán Viktor szerint ez veszélyezteti a tagállamok közötti bizalmat, ráadásul a jogállamiság kérdése lehetőséget teremt politikai visszaélésekre.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük