Eredményes együttműködés Újpesten

állat Újpest

Orbán Viktor tegnapi bejelentése értelmében este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom lép érvénybe ma éjféltől, mely alól csak a munkából hazafelé, vagy éppen a munkába tartók jelenthetnek kivételt.

Déri Tibor és Varju László nyomban érzékelték, hogy az intézkedés figyelmen kívül hagyott egy sok embert érintő problémát, a kutyasétáltatást. Gyors egyeztetés után országgyűlési képviselőnk még a tegnapi nap folyamán indítványozta, hogy a rendelkezés részletszabályai térjenek ki a „kutyásokra”, hiszen sokan éppen a tiltott idősávban ejtik meg a napi sétát kedvenceikkel.

A közösségi médiának köszönhetően gyakorlatilag végig nyomon követhettük a folyamatot, melynek eredményeként ma a miniszterelnök arról számolt be Facebook oldalán, hogy lesznek kivételek és a kutyafuttatók nyitvatartásáról való döntés pedig valószínűleg az önkormányzatok hatáskörébe kerül.

Ugyan a hivatalos határozat még nem született meg, megkerestük Déri Tibort, aki elmondta, hogy amennyiben valóban a kerület vezetése határozhat a kutyafuttatókról, akkor azok egészen biztosan nyitvamaradnak és továbbra is várják majd – természetesen a távolságtartás és az egyéb járványügyi szabályok betartásával – a kutyatartókat leghűségesebb barátaikkal.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük