PDSZ: Ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét!

egészség koronavírus közélet

Sok levelet kapott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket. „Féltik, mert nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése. Továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve, ezért a szülők nem érzik azt a részleges biztonságot, amit a kontaktkutatás jelentene. A dolgozók és a szülők közös érdeke az ártalomcsökkentés a közoktatási intézményekben” – írják honlapjukon.

Kiemelik: ez nem azt jelenti, hogy pánikra van szükség. Megoldásokra van szükség – írják. Ez a kormány és az oktatásirányítás felelőssége. Ameddig viszont a kormány nem csak szavakban, hanem tettek szintjén is el nem kötelezi magát az élet és az egészség védelme mellett, addig is lépéskényszerben vannak a szülők. Akiknek nem válasz az, hogy még nem ésszerű digitális oktatásra áttérni az iskolákban – írják közleményükben.

Természetesen nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Azonban, ha teheti, kérjük, ne küldje gyermekét iskolába, óvodába – olvasható a honlapon.

A házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról! Kérjék tehát, hogy az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást – vázolják a lehetőséget.

Egymásra vagyunk utalva: védjük meg egymást! Védjük meg a családjainkat – zárják bejegyzésüket.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük