MTK: sportszerűségből egyes!

sport Újpest

Az MTK Budapest nem egyezett bele az Újpest FC halasztási kérelmébe, így mégis megrendezik a két csapat bajnoki mérkőzését vasárnap délután. Az Újpest FC honlapjának szombati beszámolója szerint koronavírusos megbetegedések és sérülések miatt igencsak megfogyatkozott a csapatuk, az első keretnek jelenleg kevesebb mint 11 tagja bevethető.

Az együttes egy hete Predrag Rogan vezetőedző és a szakmai stáb fizikai jelenléte nélkül készül, a felkészülésben az U19-es és az NB III-as csapatok szakmai stábjai segítenek.

A mérkőzés elhalasztásába az MTK vezetősége nem egyezett bele, ezért a magyar szövetség nem engedélyezte azt, így az újpestieknek ifjúsági korosztályú futballistákkal kiegészülve kell pályára lépniük házigazdaként vasárnap 16 órától.

Az Újpest FC halasztási kérelmét azért nincs módunk elfogadni, mert a sűrű versenynaptár szinte lehetetlenné teszi az elhalasztott mérkőzés mindkét klub számára egyenlő feltételek melletti pótlását, hiszen erre egyrészt a válogatott szünetek kínálnak esélyt, azonban keretünkben több felnőtt és U21-es válogatott van (a legutóbbi válogatott szünetben nyolc játékosunknak érkezett meghívó), így akkor sem lenne lehetőségünk pótolni a mérkőzést, míg az esetlegesen szóba jöhető további játéknapok esetén sincs garancia arra, hogy az új időpontban nem klubunkat éri hátrány egy mostani döntés miatt” – indokolta meg a döntését az MTK.

A klub honlapján olvasható közleményben az is szerepel, hogy műtétek, sérülések, betegségek miatt az MTK keretéből is több mint egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzik.

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük