Orbán: áprilisban győzelmet hirdethetünk a járvány felett

egészség Kormány koronavírus politika

A krónikus betegeket már január környékén be tudjuk oltani koronavírus ellen, a tömegek számára áprilisban lehet elérhető a vakcina – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. „Áprilisban győzelmet hirdethetünk a járvány felett”, tette hozzá.

Éjszakába nyúló virológiai tanácskozást tartottak az uniós vezetők. Orbán a meghozott szabályok betartatásában látja a megoldás kulcsát. „A maszkot viselni kell. Hétfőtől megvan a joga a rendőrségnek, hogy bezárjon helyeket, eljött ez a pillanat is” – mondta Orbán. Honfitársainknak továbbra sem javasolja a külföldi utazást. 

„Nálunk a helyzet még istenes, kész zűrzavar, ami Európában uralkodik” tette hozzá. Ágykapacitások terén a harmadik legnagyobb tartalékkal rendelkezünk Európában, csak Németország és Ausztria előz meg minket, de a lélegeztetőgépekben elsők vagyunk (de a beszerzési árukban is – a szerk.).

Az influenza elleni oltással kapcsolatban Orbán elmondta, hogy megdupláztuk a készleteket, jelenleg 1,4 millió embert tudnak beoltani. Úgy tűnik, ennyi nem lesz elég, ezért rendeltünk még 360 ezret. A kiszállítás folyamatos, mondta a kormányfő. Debrecenben oltóanyaggyár épül, de az majd csak a következő influenzaszezonra termelhet majd.

Forrás: Telex

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük