Újra kijárási korlátozásokon gondolkozik a kormány?

egészség Kormány koronavírus közélet

Újra téma lehet Magyarországon a kijárási korlátozások bevezetése – tudtuk meg kormányzati forrásból. Napok óta több ezer fő új fertőzöttet találnak, ami jóval meghaladja a kormányzat várakozásait, akik pár héttel ezelőtt még sokkal lassabb felfutásban gondolkoztak.

Az első tervek arról szólhattak, hogy december közepétől zárják le az országot két hétre, hogy lassítsák a vírus terjedését, azonban az elmúlt napok magas számai – mind az új fertőzötteket, mind pedig a halálozásokat tekintve – mint lehetséges, hogy ezt a tervet is felül kell vizsgálniuk, és korábbra hozni ezeket a korlátozásokat.

Erre erősít rá a Magyar Orvosi Kamara is, aki ma azt mondta: “százak halhatnak meg minden nap a koronavírus miatt, ha nem szigorít azonnal a kormány. Úgy látják, hogy ha ez nem történik meg, több ezres új fertőzésszámmal, több százas napi halálozással kell szembenéznie Magyarországnak. A MOK figyelmeztetése aznap érkezett, amikor minden eddiginél magasabbra, 63 főre ugrott a koronavírusban elhunytak hivatalos száma és egyébként uniós összevetésben a harmadik legmagasabbra ugrott az utóbbi 14 nap 100 ezer főre vetített halálozása.

Címke:

1 thought on “Újra kijárási korlátozásokon gondolkozik a kormány?

  1. En csak azt szeretnem megkerdezni Tiborcztol hogy a lotton nyerte a milliardokat vagy csak mert Orbannak a veje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük