Oltástámogatást vezet be az önkormányzat Újpesten

egészség Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere jelentette be Facebook-oldalán, hogy várhatóan a jövő héten esedékes testületi ülésen dönthetnek arról, hogy bevezetik a kerületben a rotavífus és a fertőző agyhártyagyulladás elleni oltások önkormányzati támogatását.

Déri kiemelte, hogy a szépkorú újpestiek támogatása, és az Újpesten dolgozó óvodai-bölcsődei alkalmazottak és szociális területen dolgozók támogatása után a jövő nemzedékét, a most született kisgyermekeket és az őket nevelő családokat tervezik támogatni. “Háromgyermekes édesapaként tudom, hogy anyagilag mennyire megterhelő a családok számára az állam által nem támogatott védőoltások beadatása. A még várhatóan sokáig fennálló világméretű koronavírus-járvány kapcsán különösen fontosnak tartom, hogy jövőnk zálogai, a ma születendő gyermekek a legjobb egészségi állapotban nőhessenek fel. Éppen ezért tervezzük, hogy önkormányzatunk a rotavírus és a meningococcus B típusú baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltás árának egy részét támogatásként biztosíthassa az Újpesten élő családok számára.” – fogalmazott Déri Tibor polgármester.

Amennyiben a szülők úgy döntenek, hogy mindkét oltást beadatják gyermekül részére, akkor úgy összesen 28.000 forint támogatást kaphatnak az önkormányzattól. Úgy tudjuk, hogy a támogatás minden 2020. január 1. után született gyermek esetén érvényes lesz, és azok is kérhetik a támogatást, akik már beadatták ebben az évben az oltásokat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük