BitCoin-bányát üzemeltetett az erzsébetvárosi hivatalban az önkormányzati képviselő

Budapest politika rendőrség

Pénteken több nyomozó jelent meg a hetedik kerületi polgármesteri hivatalban – értesült a telex.hu.

A rendőrség azt írta a portálnak: „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a mai napon a rendőrök eljárási cselekményt végeztek a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata épületében.

Bajkai István fideszes politikus azt mondta a telexnek, hogy az egyik DK-s képviselő irodájában bitcoin bányát üzemeltettek, a rendőrök több számítógépet lefoglaltak.

A DK az alábbi közleményt adta ki az ügyben: “A rendőrség a mai napon áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzatnál. Az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a DK VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból.

Borka-Szász eddig a VII. kerületi pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke volt, korábban a DK elnökségi tagja. Még 2002-ben lépett be az MSZP csepeli szervezetébe, melynek több mint tíz éven át tagja volt. 2006-ban az MSZP jelöltjeként egyéniben önkormányzati képviselőnek választották, 2010 őszén újraválasztották. Amikor megalakult a DK, csatlakozott Gyurcsány Ferenc pártjához. Erzsébetvárosban tavaly ősszel lett képviselő.

Közben Niedermüller Péter, a kerület polgármestere is reagált:

Forrás: 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük