Napelemes okosbútort nyert a két újpesti iskola

oktatás Újpest

Hatalmas érdeklődés övezte az MVM okosbútornyereményjátékát. Az energetikai-fenntarthatósági témájú keresztrejtvényt az ország 397 iskolájának közel 2200 diákja töltötte ki. A tíz, legrövidebb idő alatt helyes megfejtést beküldő versenyző között volt az újpesti Könyves Kálmán Gimnázium és a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium egy-egy diákja is, akik nagy értékű okosbútort nyertek iskoláiknak.

Nagy sikert ért el Lőrik Anna Boglárka, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium diákja és Tomeg Zsófia, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 10.b osztályos tanulója az MVM Zrt. okosbútor-versenyén.  A minden várakozást felülmúló érdeklődéssel övezett nyereményjátékon idén 397 magyarországi iskola összesen 2153 diákja szállt versenybe, egy energetikai és fenntarthatósági témájú keresztrejtvény kitöltésével. A versenyzők 28 százaléka budapesti, 72 százaléka pedig vidéki iskolát képviselt, hibátlan megfejtést 317 diák küldött be. A keresztrejtvényt leggyorsabban kitöltő tíz játékos – köztük a két újpesti diáklány – egy-egy nagyértékű okosbútort nyert iskolájának. Az újpesti iskolások a nyereményt 2020. október 12-én vehették birtokba.

Az MVM Csoport nemcsak Magyarország egyik legnagyobb vállalatcsoportja, de a legnagyobb energetikai tudásközpont is. Nagyon fontosnak tartjuk az energetikáról és fenntarthatóságról szóló ismeretterjesztést, hogy ezekről minél több információt kapjanak a fiatalok. A jelek szerint az újpesti diákok is sokat tudnak már a témáról, ismét jó helyre kerül az okosbútor.” – mondta Jákó Eszter, az MVM Zrt. csoportszintű kommunikációs igazgatója.

Az iskola udvarára kihelyezett okosbútor egy nagyméretű, szabadtéri, tömör fából készült, ergonomikus kialakítású, napelemes, USB-aljzattal telefontöltésre is alkalmas, sötétben hangulatvilágítást adó, látványos művészeti alkotás. A KisKígyó fantázianévre hallgató moduláris egység variálhatósága miatt tökéletesen passzol az iskolaudvarra. Az ergonomikus kialakítású térbútor 10 folyóméter hosszú, acél vázszerkezettel, keményfa borítással és funkcionális ülőfelülettel rendelkezik.

A tíz darab, KisKígyó fantázianevű bútort a Hello Wood tervezte és gyártotta.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük