Megható üzenettel köszöntötte Déri Tibor polgármester az időseket

Újpest

Hálával tartozom a Jó Istennek, hogy apai nagyszüleim idős koruk ellenére még velünk vannak, és gyermekeimnek lehetősége van a családban a legidősebb generációtól olyan dolgokat tanulni, ami alapot biztosít az életükben oly fontos értékrend kialakulásához” – írta Facebookon Újpest polgármestere.

Majd úgy folytatta: „nagy öröm a velük együtt töltött idő, ünnepek, családi események során, mikor a dédik, nagyszülők megosztanak egy-egy történetet a viharos múlt évszázadból. Az a béke és tapasztalat kovácsolta erő irányt mutat számomra is a mindennapokban. Nagyon becsülöm és tisztelem szüleimet, nagyszüleimet, az idősebb korosztályt és erre próbálom feleségemmel megtanítani mindhárom gyermekem.

Mai időseink aktív korukban keményen dolgoztak, a mai kornál viszontagságosabb körülmények között, nehezebb helyzetekben, de mégis kitartással, büszkeséggel építették a jövőt. Ők építették a mi jelenünket. Ez egy folytonosság. Átadják a tapasztalatukat, tudásukat, figyelmeztetnek a veszélyekre, csapdákra. Történeteik igazsága erősebb bármilyen tankönyvnél. Ezért fontos a szépkorúak megbecsülése és tisztelete. Hiszem, hogy tennünk kell az egészségükért, a támogatásukért, a megbecsülésükért, az emberi értékek fenntartásáért” – fogalmazott Déri Tibor.

Szeretném kiemelni a költségvetésért felelős alpolgármesterem és népjólétért felelős alpolgármestereim: Trippon Norbert és Kanász-Nagy Máté elvitathatatlan érdemeit, ami Újpest frissen megválasztott városvezetésének az egyik legjelentősebb reformintézkedéséhez, az Újpest Plusz Megbecsülés Program bevezetéséhez köthető. Elszánt és elhivatott munkájuknak is köszönhető, hogy kerületünk nyugdíjas polgárai számára úgy tudott átadni utalványok formájában több mint 100 millió forintot önkormányzatunk, hogy ezzel egyszerre a helyi vállalkozókat is támogattuk. Köszönöm a támogatását a megválasztott önkormányzati képviselőinknek és minden alpolgármesteremnek! Nélkületek nem sikerült volna! – fejezte ki köszönetét Déri Tibor.

„Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert „fáradságos életükkel kiérdemelték”, nem is abból a józan előrelátásból, hogy „egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre!”, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt! (…) Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó teste, hanem hogy ki lakik benne!” – idézte Müller Pétert.

Idősek napja alkalmából Újpest Önkormányzata nevében köszönöm Önöknek, hogy irányt mutatnak, köszönjük az áldozataikat, hogy az új generációknak lehetőséget teremtettek egy jobb életre! Tisztelet övezze mindennapjaikat, mert az ember a legfontosabb érték!” – zárta sorait Déri Tibor, Újpest polgármestere.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük