Karácsony: A fővárosnak nincs annyi pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye!

Budapest gazdaság pénz

Gyerekkoromban én is szerettem a számháborút, de most más időket élünk” – kezdte bejegyzését vasárnap reggel Facebook-oldalán a főpolgármester, miután Orbán Viktor miniszterelnök a vele készült szombat esti eléggé alákérdezősre sikeredett tévéinterjúban arról beszélt, hogy „Budapesten üzleti modellt kell váltani”, és szerinte a vállalkozások megsegítésére kellene fordítani a főváros több mint 100 milliárd forintos szabad pénzeszközét.

Erre a kijelentésre Karácsony Gergely úgy reagált: “Legyen világos: a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk.” A főpolgármester ennek okaként a járvány és gazdasági visszaesés mellett „a kormányzati megszorításokat” nevezte meg.

Márpedig akinél a pénz, annál a felelősség” – fogalmazott Karácsony. A főpolgármester azt javasolja, hogy az EU helyreállítási alapban lévő pénz felét a kormány adja tovább a lélekszám arányában az önkormányzatoknak, „akik – pártállástól függetlenül – sokkal hasznosabban fogják ezt felhasználni, mint a kormány”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük