Vadvirágos Újpest Program: átadták a kerület első biodiverz zöldfelületét

Újpest

Erről Déri Tibor polgármester és Trippon Norbert alpolgármester számolt be Facebook oldalán. Trippon Norbert, a Vadvirágos Újpest Program témagazdája azt írta bejegyzésében, hogy a Homoktövis park két ágyás részében 46 féle növény lett elültetve, többek között olyan őshonos fajokkal mint például a hunyor, tüdőfű, vérfű vagy a cserszömörce. Az alpolgármester kiemelte, hogy az ültetésnél fontos szempont volt, hogy megjelenjen a sokszínűség, elnyújtsuk a virágzási időszakot, így az őshonos fajok mellett dekoratív, egyéb növények is felfedezhetőek.

Déri Tibor polgármester hozzátette, hogy a kialakított terület jó kirándulóhely lehet, hiszen a környék iskolásai és óvodásai a tanáraikkal vagy az óvó nénikkel közösen őshonos és más dekoratív növényeket is megismerhetnek közelebbről. Ebben nyújt segítséget a növényhatározó is, amihez QR-kódokat is elhelyeztünk az információs táblákon, így a technika segítségével szinte azonnal megismerkedhetünk az ott élő növényekkel.

Mindketten hangsúlyozták, hogy a munka nem áll meg, sőt már az újabb felületek kialakításba is belefogtak a Megyeri úton valamint a Bőröndös utca mellett a református templomnál. Ezen kívül lesz biodiverz zöldfelület a Tél utcában, a Pozsonyi úton a Shell benzinkútnál, a Görgey utca járda melletti részein – olvasható a bejegyzésekben.

Kép: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük